Welke terrasoverkapping

Welke terrasoverkapping

Keuzestress:

Ieder jaar ontvangen we heel wat klanten in onze showroom in Almere voor een terrasoverkapping en vaak is het duidelijk welke terrasoverkapping of tuinkamer het moet worden. Soms ook niet, want welke is nou praktisch in uw geval, wordt een tuinkamer niet te warm of is de afmeting die we willen wel groot genoeg? Dan ook nog de kleur, het type overkapping, glas op het dak of toch polycarbonaat. Deze vragen gaan we voor u proberen te beantwoorden.

Terrasoverkapping:

Een terrasoverkapping heeft veel voordelen ten opzichte van een zonnescherm. Hij kan tegen een stootje en met regen hoeft u niet het zonnescherm in te doen. Sterker nog, u kunt heerlijk buiten blijven zitten. Best gek! Want terwijl uw buurman de drankjes naar binnen moet brengen, de kussens uit de stoelen haalt en het zonnescherm in moet draaien geniet u van die heerlijke frisse regen. Nog een voordeel is dat u uw terras meer zult gebruiken, denk aan het koele plekje in de zomer of het droge plekje waar u uw schoenen of tuinlaarzen kunt laten drogen. Een terrasoverkapping wordt een nieuwe ruimte in uw tuin met oneindig veel mogelijkheden.

Welke afmeting:

Dan de afmeting, welke afmeting terrasoverkapping past bij mij en heb ik een vergunning nodig? De meest verkochte maat is de breedte van de woning met een uitval (diepte) van 300 cm. Het blijkt dat een diepte van 3 meter het mooist overkomt en voldoende ruimte heeft voor meubels en visite. Het kan natuurlijk groter of kleiner. We hebben maten van 200 cm tot 400 cm in polycarbonaat. Een terrasoverkapping met een glazen dak hebben we van 250 cm tot 300 cm.

Een terrasoverkapping of een tuinkamer:

Deze keuze hoeft u eigenlijk niet direct te maken. Wij plaatsen de terrasoverkapping op de juiste afmetingen om er alsnog een tuinkamer van te kunnen maken. Dat maakt het voor u makkelijker, maar voor ons ook. Van de meeste terrasoverkappingen, ook elders aangeschaft, kan een tuinkamer worden gemaakt. Moet u voorstellen dat u tot diep in het najaar van het buiten zijn kunt genieten. Wordt het te koud dan sluit u eenvoudig de glazen schuifdeuren.

Glas of polycarbonaat:

Het is allebei mooi en praktisch in hun eigen prijsklasse. Een terrasoverkapping met een glazen dak is erg mooi, maar heeft ook zijn prijskaartje. Voordeel van glas is dat het volledig doorzichtig is en het een wat luxere uitstraling heeft. In het voor- en najaar heeft u net als in de auto condens aan de binnenkant van de ramen. Dat komt doordat het geen isolatieglas is. Voor een glazen dak wordt 442 glas gebruikt. Dat is 4mm glas, 2 mm folie en dan weer 4mm glas. Superveilig dus!