Plaatsen van uw terrasoverkapping

Plaatsen van uw terrasoverkapping

Toch wel een vak apart:

Hoe vaak zie je niet op internet dat overkappingen en zelfs complete tuinkamers aangeboden worden zonder montage. Voor iemand die het vaker heeft gedaan is een terrasoverkapping misschien nog wel te doen, alhoewel daar ook wat slimmigheden inzitten die alleen een zeer ervaren iemand zal weten. Maar zeker een tuinkamer is niet zelf te monteren. Ook een overkapping met een glazen dak is niet veilig zelf te monteren.

Montage bij u thuis:

Wij monteren de terrasoverkapping pas als wij hem bij ons in de werkplaats hebben voorbewerkt.  Zo is de montagetijd bij u thuis wat korter en het resultaat voor u sneller zichtbaar. Voordat we gaan monteren nemen we eerst nog even alles door. U kunt nog best veel veranderen alleen de kleur en de afmetingen zijn lastig. We zetten vervolgens de overkapping uit op muursteunen en takelbokken. Dan het dak erop en daarna de staanders, eventueel de zijwanden en dan de glazen schuifdeuren. Er komt natuurlijk meer bij kijken maar ook wij hebben een beetje “het geheim van de smit”.

Wat maakt het lastig:

Ieder huis en tuin is anders. Als alle tuinen op dezelfde hoogte waren aangelegd en alle schuttingen precies haaks op de woningen stonden dan zou dat al een stuk makkelijker zijn. Er zijn ook zoveel verschillende soorten bakstenen waar uw huis is van opgebouwd. Hard, zacht, grof of fijn en zelfs holle bakstenen worden gebruikt. U kunt zicht voorstellen dat holle bakstenen een andere manier van montage nodig heeft dan een harde of fijne baksteen. Heeft u een overkapping elders gekocht en zoekt u advies voor uw montage dan mag u altijd bellen. Wij helpen u graag!

Verzakt mijn Terrasoverkapping:

Pijnpuntje bij veel mensen, hoelang duurt het voordat mijn Terrasoverkapping is verzakt en ik mijn terras en mijn terrasoverkapping moet ophogen. Ook wij hebben daar niet direct een antwoord op. Het is echt per situatie verschillend. Belangrijk is om er zoveel mogelijk tegen te doen. Helemaal voorkomen kan bijna niet, of er moeten heipalen worden gebruikt maar dit staat niet in verhouding met de prijs van de overkapping. Gebruik schroeffundering, deze hebben een opwaartse druk! Gebruik zeker geen zak beton! Dit kan nooit meer worden opgehoogd. Doe dan poeren van 40x40x30cm. Een Terrasoverkapping of Tuinkamer mag best wat verzakken hoor, Als het van een goed merk is dan scharniert hij zowel aan de muurkant als aan de gootkant, En de zijwanden en glazen schuifdeuren hebben ook behoorlijk wat marge.